5. biciklijada “Stazama slobode” Bužim 2014

RBK Japod Bihać u sklopu svojih redovnih aktivnosti u 2014. godini organizovao je 5-tu po redu Biciklijadu pod nazivom  „ STAZAMA SLOBODE – BUŽIM 2014“ sa ciljem odavanja počasti svim pripadnicima 5.Korpusa Armije Bosne i Hercegovine i posjete turbetu jednom od najvećih sinova Bosne i Hercegovine, rahmetli generalu Izetu Naniću.

Ovom događaju se odazvalo 80-tak učesnika iz svih biciklističkih klubova okruženja, na što smo posebno ponosni. Uz policijsku pratnju u dobrom raspoloženju uz neznatne probleme uspješno smo savladali prvu etapu do Bužima.

Nakon učenja Fatihe i polaganja cvijeća, organizovan je ručak i okrepa za sve učesnike biciklijade. Poslije ručka i kraćeg odmora, te dogovora sa vođama ekipa napuštamo Bužim i krećemo prema BIhaću. U skladu s kondicijskim pripremama kao i treninzima koje su pojedine ekipe željele odraditi, članovi RBK Japod su se zaputili na drugu etapu ove biciklijade te preko Konjodora dolazimo na područje Opštine Cazin. Pravimo kraći odmor na Gnjilavcu i nastavljamo za Bihać u koji dolazimo u 19.00 sati.

Zahvaljujemo se svim učesnicima ovog biciklističkog maratona na izvezenim kilomterima i ugodnom druženju.